ЕЦБ: Възстановяването на еврозоната е застрашено

ЕЦБ: Възстановяването на еврозоната е застрашено
Шефът на ЕЦБ Марио Драги обяви, че ако възстановяването не започне скоро, свиващата се икономика и ръстът на безработицата ще принудят банката да търси нови мерки за стимулирне на растежа. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Възстановяването на еврозоната, очаквано в края на 2013 година, е изложено на риск, заяви днес Беноа Кьоре, член на борда на директорите на Европейската централна банка, цитиран от АФП.

Според експерта всичко е на кантар заради слабо вътрешно потребление и лошо функциониране на кредитния пазар в някои страни, съобщи „Стандарт“.

„Прогнозите на ЕЦБ за растежа в сектора на услугите, които бяха силно занижени, получиха потвърждение и от индексите“, заяви Кьоре ден след срещата на борда. Той подчерта, че предвид недобрите индекси за доверието, все още има негативни рискове, които ще грозят вътрешното потребление на еврозоната.

ЕЦБ ще наблюдава изкъсо инфлацията в еврозоната през следващите 18 месеца, тъй като ръстът на потребителските цени заплашва да падне под установената цел от 2%, предупреди Кьоре.

Шефът на ЕЦБ Марио Драги обяви, че ако възстановяването не започне скоро, свиващата се икономика и ръстът на безработицата ще принудят банката да търси нови мерки за стимулирне на растежа, съобщи АП.

#Беноа Кьоре #Европейската централна банка #Марио Драги #еврозона

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници