Intel започна доставките на процесорите за нетбуци Cedar Trail

Intel започна доставките на процесорите за нетбуци Cedar Trail
A A+ A++ A

На пръв поглед ерата на нетбуците вече отминава и на тяхно място идват таблетите, но все пак за малките лаптопи все още има място на пазара, а възможностите им стават все повече. Това показва и последното поколение процесори Atom на Intel, които вече са достъпни за производителите. Носещи кодовото име Cedar Trail, те добавят много нови опции и ще достигнат до пазара в началото на 2012 г. от производители като Acer, Asus, HP, Lenovo, Samsung и Toshiba. Новата архитектура разполага с отделна мултимедийна подсистема, която позволява възпроизвеждането на 1080р видео и Blu-Ray съдържание и включва повече възможности за връзка с допълнителен дисплей, включително HDMI и DisplayPort интерфейс. На свой ред графичната система Intel Graphics Media Accelerator 3600/3650, комбинирана с вградения контролер за паметта, осигурява два пъти по-добра графична производителност в сравнение с предходното поколение на платформата.

Системите, които ще използват Cedar Trail, могат да осигурят до 10 часа за автономна работа с едно зареждане или да прекарат седмици в режим на изчакване. Като цяло Intel е успяла да подобри производителността и в същото време да намали консумацията на енергия с около 20% спрямо предходното поколение. Чиповете са произведени по 32nm технология, а сред допълнителните възможности са поддръжката на технологии като Intel Wireless Display, Intel Wireless Music и Smart Connect - последната осигурява връзка с интернет веднага след като потребителите отворят нетбука.

Двуядрените процесори Intel Atom N2600 и N2800 са в комплект с чипсета Intel NM10 Express Chipset, който се отличава с компактни форми, спестяващи място върху дънната платка, и позволява по-тънък дизайн на нетбука. В допълнение към мобилните процесори, Intel предлага и процесорите Intel Atom D2500 и D2700 за настолни и all-in-one системи, както и интелигентни системни решения.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници