Портиерът на Братя Галеви кандидат-депутат

Портиерът на Братя Галеви кандидат-депутат
Братя Галеви са включени в избирателните списъци на село Ресилово. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият портиер на Пламен Галев и Ангел Христов, известни като Братя Галеви, който впоследствие става депутат и общински съветник от ГЕРБ в Дупница, отново е кандидат за народен представител. Емил Гущеров е на второ място в избирателната листа в Кюстендил, съобщава „24 часа“.

Гущеров е работил  като портиер в имението на издирваните в целия свят дупнишки мафиоти Братя Галеви в Ресилово. Той работил за тях дълго време след като напуска армията - пускал и свалял бариерата и миел лимузините им.

„Беше толкова раболепен, че постоянно се обръщаше към Пламен Галев с „бате Пламка“ да свърша ли това, добре ли е всичко и т.н.“, през смях обяснява бивш работник на Галеви.

В Народното събрание Гущеров стана за смях с участието си в скандала „Верту“. Тогава журналисти от в. „168 часа“ и Би Ти Ви изпратиха покани на различни депутати от името на измислена фирма, която обещаваше да им подари струващи десетки хиляди левове мобилни телефони. Сред 15-те полакомили се за скъпарския подарак бе и Гущеров, който заряза работата си в Парламента, за да отиде на събитието.

Братя Галеви са включени в избирателните списъци на село Ресилово. Двамата избягаха от страната в средата на май 2012 г., щом Върховният касационен съд обяви, че остават окончателно зад решетките.

Те са обявени за общодържавно издирване с червената бюлетина на Интерпол. Специализираната прокуратура пък им е издала европейски заповеди за арест.

Ако Галеви бъдат задържани, те моментално ще бъдат отведени в затвора, за да изтърпят присъдите от по 5 години затвор, които им бяха наложени от Върховния касационен съд по обвинение, че са ръководили организирана престъпна група за оказване на рекет и принуда.

#Интерпол #Ресилово #Върховния касационен съд #Емил Гущеров #ГЕРБ #избори #братя Галеви #Ангел Христов #Пламен Галев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници