HTC с малка печалба за тримесечието

HTC с малка печалба за тримесечието
A A+ A++ A

Дойде време HTC да обяви какви са били приходите на компанията през месец март и на пръв поглед те са повод за радост. За предходния месец са били отчетени приходи от 15,88 милиарда тайвански долара (около 530 милиона долара), което е с 40% повече спрямо февруари. Това определено е добър резултат за тайванците, но трябва да имаме предвид, че февруари беше един от най-лошите във финансово отношение месеци за HTC през последните 3 години. В същото време миналата година компанията е била в по-добро състояние и с 48,57% повече приходи.

Резултатите със сигурност щяха да бъдат по-добри, ако компанията беше успяла да пусне в продажба по план смартфона HTC One. Припомняме, че заради проблеми с осигуряването на някои компоненти търговската му премиера беше забавена за април, след като в самия край на март се появи само в Англия, Германия и Тайван. След дни в Щатите ще започнат продажбите на HTC First - първия телефон със софтуера Facebook Home.

Компанията публикува и доклада за финансовото си представяне през първото тримесечие и в него също се отчита ефектът от забавянето на HTC One. На практика HTC отчита най-ниската си тримесечна печалба досега - тя е намаляла с 98% до 85 милиона тайвански долара (2,8 милиона щатски долара) при приходи от 42,8 милиарда тайвански долара. За сравнение, в анкета на Bloomberg анализатори очакваха печалбата да бъде 600 милиона тайвански долара. Миналата година бяха отчетени печалба от 470 милиона щатски долара и приходи от 2,2 милиарда долара. Надяваме се, че второто тримесечие ще донесе много по-добри новини за HTC.

http://www.bloomberg.com/news/2013-04-08/htc-posts-record-low-profit-after-latest-smartphone-delayed.html
http://www.htc.com/www/about/newsroom/2013/2013-04-08-htc-releases-unaudited-results-for-1q-2013

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници