ДСБ: Подкрепата на ЕНП за ГЕРБ е служебна

ДСБ: Подкрепата на ЕНП за ГЕРБ е служебна
ДСБ и БДФ обещават „запазване на съществуващите работни места“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Подкрепата на Европейската народна партия (ЕНП) за ГЕРБ е служебна. Това заяви евродепутатът и зам.-председател на ДСБ Светослав Малинов, цитиран от БГНЕС. „Да дойдат представители на Европейската народна партия на конгреса на ГЕРБ в София да кажат няколко добри думи, това е тяхно служебно задължение“, убеден е Малинов. „Всяка партия, член на ЕНП, може да получи тази подкрепа, можем да я получим и ние, ако направим нашето Национално събрание преди изборите“, каза още той и напомни, че на последния конгрес на ЕНП не беше избран зам.-председател на ЕНП от управляваща партия в Европа.

ДСБ и Български демократичен форум (БДФ) представиха днес проекта си за предизборна платформа. Двете партии предлагат три стъпки за по-добра България. Те предлагат „освобождаване на доходите от монополни цени, облекчаване на доходите от данъци и бюрокрация“. Според тях трябва да се премахне данъчната ставка от 15% за едноличните търговци и облагането им като самонаети физически лица.

Двете партии обещават и законодателно намаляване с 90% на бюрократичните процедури. ДСБ и БДФ обещават „запазване на съществуващите работни места“. Те са „за“ заменяне на досегашната система на предварителни разрешения и проверки за започване на среден и малък бизнес със система на последващ контрол, както „за“ осъвременяване на държавните образователни изисквания.

Обявяваме война на мафията и организираната престъпност, оттегляме МВР от бизнеса, създаваме сигурна страна, пише още в предизборната им платформа.

Партиите обещават и увеличаване на парите за здравеопазване от 4,1% на 6% от БВП без повишаване на здравната вноска, а само чрез по-добра събираемост на здравните вноски.

#ДСБ #БДФ #ЕНП #Светослав Малинов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници