Станишев: Само правителство с широка подкрепа може да изведе БГ от тинята

Станишев: Само правителство с широка подкрепа може да изведе БГ от тинята
Политическият монопол на ГЕРБ смаза дребния и среден бизнес, каза Станишев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Никога не е имало такава бедност. ГЕРБ замразиха доходите на хората, има над 600 000 безработни, каза лидерът на БСП Сергей Станишев, председател на БСП и президент на ПЕС, предаде БГНЕС.

За годините на прехода всички партии имат вина за състоянието на хората, включително и БСП, но ние се променяме, посочи Станишев. Той каза това при представянето от Коалиция за България на акцентите от управленската си програма за периода 2013–2017 г.

Събитието е в зала 6 на Националния дворец на културата в София. В него участват общественици, дипломати, представители на бизнеса. Станишев представи номинирания за премиер от Коалиция за България Пламен Орешарски.

Никой освен БСП не може да свали ГЕРБ от власт. Само правителство с широка подкрепа може да изведе България от кризата и тинята, заяви Станишев. Кое е основното послание от онова, което хората чуха в зала „Арена Армеец“ от ГЕРБ? Те изобщо не са чули това, което хората казаха.

Пак казаха, че ще строят магистрали, а доходи - не ви обещаваме. Ще има повече полицейщина. Станишев: Само правителство с широка подкрепа може да изведе БГ от тинята.

Да стане България свободна и социална. Имаме ясна програма. Нашите опоненти казват – вие сте популисти, искате да създадете 250 000 работни места. Бяха загубени 400 000 работни места за предишния мандат. Ангажираме се за активна роля на държавата, защото политическият монопол на ГЕРБ смаза дребния и среден бизнес, каза още Станишев.

#Избори 2013 #БСП #Сергей Станишев #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници