Местан : Еднопартийно управление е химера и за ГЕРБ, и за БСП

Местан : Еднопартийно управление е химера и за ГЕРБ, и за БСП
Имаме проект за брошура, която е с наименование „Провалът на ГЕРБ – горчилката на фактите“, каза Лютви Местан.
A A+ A++ A

Еднопартийно управление е химера както за ГЕРБ, така и за БСП. Няма значение коя политическа сила ще е първа, защото няма нито един политически субект, който да поеме отговорността за еднопартийно управление. В този смисъл всички, които казват, че искат да управляват еднопартийно, са неискрени.

Това каза лидерът на ДПС Лютви Местан и съобщи, че предизборната кампания на партията ще започне на 13 април с логото „С ДПС за свободна и сигурна България“, предаде БГНЕС.

Ключовите думи тук са „свобода“ и „сигурност“, но за 23 години българските граждани се умориха да избират между свободата и сигурността си, подчерта Местан. Всяко дебалансиране има за цел несвободата, това се усети последните четири години, когато под прикритието, че се осигурява сигурността на българските граждани, демократичният процес бе дискредитиран от ГЕРБ, добави лидерът на ДПС. Тази теза няма нужда от доказване, за нея свидетелстват трикратното увеличение на използването на СРС, полицейското насилие, натискът над бизнеса и показните полицейски акции, продължи Местан.

Нашето лого съдържа и основната теза, че страната се нуждае от ново, демократично в същността си управление, каза още Местан. „Това означава на първо място върховенство на закона, означава никоя персона да не бъде поставена над демократичните институции в страната. Демократично в същността си управление е управление, отворено за граждански контрол, повтарям отворено“, добави той.

ДПС може да има отношение към съставяне на правителство, което ще включи нови управленски технологии, които да включват гражданите не през четирите години, а перманентно, продължи Местан. Не може да се осигури недемократичен изход от тежката криза и затова смятаме, че първи приоритет и основна цел е реабилитиране на усещането за държавност, укрепване на институциите, добави той.

„Болестите на демокрацията се лекуват не с отричане на демократичната система, а с укрепване на демокрацията с още повече демокрация“, категоричен бе Местан. „Нашата предизборна кампания ще протече в коректен тон, тя ще бъде позитивна кампания, която ще представя визията на ДПС за изход от кризата“, продължи лидерът на партията. „Но това не означава, че няма да посочваме пороците на последното управление“, добави той.

„Неслучайно имаме проект за интересна брошура, която е с наименование „Провалът на ГЕРБ – горчилката на фактите“. Тази брошура ще бъде издадена в сериозен тираж – вероятно около половин милион – в нея се съдържат само факти, няма политически интерпретации“, поясни Местан.

По повод на икономическата платформа на партията лидерът на ДПС заяви, че бизнесът трябва да бъде освободен от партийния ботуш на която и да е формация. „Не може занапред спечелването на една обществена поръчка да се обвързва с партийна лоялност. Защото този данък „партийна лоялност“ се плаща по много начини, не само като корупционни схеми, а като корпоративен вот“, обясни тезата си Местан. По неговите думи от ДПС, за разлика от много техни колеги, няма да се увличат в популистки изказвания и гръмки предизборни обещания по теми като заетост и размер на доходи.

#ДПС #Местан #Избори 2013

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници