Intel започна доставките на чиповете Haswell

Intel започна доставките на чиповете Haswell
A A+ A++ A

Според непотвърдена информация на CNET, Intel са започнали доставките на чиповете си от следващо поколение - Haswell, за производителите на устройства. Благодарение на подобренията в архитектурата чиповете ще внесат подобрение в производителността и ще намалят консумацията на енергия. Ще ги видим в много ултрабук лаптопи и хибридни устройства, комбиниращи лаптоп и таблет. Първите устройства с чипове Haswell на пазара очакваме да видим през юни, когато Microsoft би трябвало и да представят Windows Blue.

Междувременно по време на изложението IDF Beijing, което ще се проведе тази седмица, Intel вероятно ще съобщи официално за началото на доставките. Очаква се новите чипове да допринесат доста за производителността на лаптопите, а батериите ще могат да издържат до 24 часа с един заряд. Чиповете ще работят добре и с Windows Blue, който ще включва специални оптимизации за тях, а това на свой ред би трябвало да ни осигури много по-атрактивни ултрабуци и таблети.

Не всичко е идеално при Haswell обаче, тъй като Intel са потвърдили, че първата партида има бъг, който засяга USB 3.0 портовете. За щастие проблемът не е критичен, просто след като компютърът ви се събуди, ще трябва да изключите и отново да включите устройствата си.

http://news.cnet.com/8301-1001_3-57578193-92/intels-next-gen-haswell-chip-now-shipping-to-pc-makers/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници