Спряха фойерверките на италианците

Спряха фойерверките на италианците
Тази година честванията по повод настъпването на Новата година в Италия ще преминат без традиционните фойерверки. Снимка: wordpress.com
A A+ A++ A

Тази година честванията по повод настъпването на Новата година в Италия ще преминат без традиционните фойерверки.

Употребата на пиратки и прочие пиротехника беше забранена от градските власти в Милано, Торино, Венеция, Бари и Неапол, предаде БГНЕС.

Във Венеция – заради опасност от увреждане на архитектурно-историческото наследство. В Торино – за да не пострадат кучетата, котките и други домашни и улични любимци.

Най-абсурдна изглежда забраната в Милано. Властите там през последните месеци водеха ожесточена борба със замърсяването на въздуха, като дори на няколко пъти обявяваха дни без автомобилно движение.

Борбата имаше успех и сега в града на „Ла Скала“ се опасяват, че заради фойерверките вредните емисии в атмосферата могат пак да се повишат.

Най-резонна пък изглежда забраната в Неапол, където за последните пет Нови години са били регистрирани 344 случая на пострадали при взривяването на пиратки.

Поради същата причина фойерверките бяха забранени и в Бари, където миналата Нова година доста хора пострадаха от некачествена пиротехника, внос предимно от Китай.

#Италия #фойерверки #Нова година #чествания #празненства

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници