Станишев прогнозира неприятна изненада за ГЕРБ

Станишев прогнозира неприятна изненада за ГЕРБ
Възможно е и да не се потвърди сигналът ми за подслушванията, каза Станишев пред ТВ7. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ГЕРБ ще бъдат неприятно изненадани на тези избори, защото българите нямат чак толкова къса памет. Това каза лидерът на БСП Сергей Станишев в сутрешния блок на ТВ7.

Той отрече евентуална следизборна коалиция с хората на Бойко Борисов с думите: „С тези хора няма как да се съберем... Ще правим коалиция със същите, които въведоха този безобразен модел?“.

Станишев заяви още, че бившите управляващи са рекетирали и унищожили 100 хил. фирми от малкия и средния бизнес. „Всяка година от управлението на ГЕРБ струва с 20 хил. по-малко бебета родени, това е пълна катастрофа“, заяви още Станишев. И припомни, че демографската криза ще е приоритет в евентуално управление на левицата.

Лидерът на БСП бе категоричен, че хората се страхуват да отговарят на социолозите - това са признали една четвърт от запитаните, които обясняват, че се опасяват да си кажат политическите пристрастия.

„Основният въпрос, който мъчи българите, е липсата на работа, доходи, справедливост и социална ангажираност на държавата. Ние няма как да обещаем 1000 лв. минимална заплата, но се ангажираме с минимална работна заплата от 450 лв. и със създаването на 250 хил. работни места“, каза още Станишев.

Той повтори, че левицата планира да върне Швейцарското правило за актуализиране ежегодно на пенсиите и да вкара повече държава в бизнеса, за да сложи край на неолибералния модел, който само разпродава.

Станишев каза, че е възможно и да не се потвърди сигналът му за подслушванията, но е бил длъжен да му обърне внимание: „Всичко е възможно, но не можех да не поема този политически риск, нещата изглеждат достатъчно сериозни“, каза лидерът на БСП предвид досегашните действия, предприети от главния прокурор.

#Сергей Станишев #Избори 2013 #ГЕРБ #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници