Станишев притеснен за честността на вота

Станишев притеснен за честността на вота
Има системен натиск върху бизнеса, каза в Стара Загора Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Естествено, че се притеснявам за честността на изборите, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев в Стара Загора, цитиран от БГНЕС. Смятам за едно от задълженията на БСП е да бъде гарант за честността на предстоящите избори, допълни Станишев. Той припомни ситуацията от местните и президентските избори през 2011 година, когато в зала „Универсиада“ стотици членове на различни партии скандираха „мафия“.

„Нали всички гледахме онези депутати с чувалите, с бюлетините?“, попита той. Според лидера на социалистите поведението на Централната избирателна комисия (ЦИК) не дава основание за честността на предстоящия вот.

„Има 31 председатели на Районни избирателни комисии (РИК), знаете ли колко от тях са от ГЕРБ – 30“, посочи Станишев и допълни, че единствено във Видин БСП има председател на РИК.

Вчера ЦИК прие скандално решение, заяви още Станишев по повод отказа на избирателната комисия да се предостави кодът на софтуера за преброяването. „Как да не се съмняваме, че готвят фалшификация на резултатите? Как да не се съмняваме, че ЦИК изпълнява волята на една политическа централа?“, запита още той.

Според него всички демократични партии и неправителствени организации трябва да настояват или за преразглеждане на решенията на ЦИК, или да направят пълно паралелно преброяване - „извън тези разбойници“, заяви Станишев.

Така хората ще бъдат сигурни, че вотът им ще бъде честно преброен, допълни той. Според лидера на БСП от седмици, ако не от месеци, върви процес на купуване на гласове по най-различен начин. „На хората, които са по програмите за временна заетост им се казва, че са там, защото ГЕРБ са им осигурили местата, иначе им се казва, че ще бъдат извадени.

Има системен натиск върху бизнеса. Направили са си списъци на лихвари, които държат хората в зависимост. Всеки мисли буквално до оцеляване в следващия ден. Хората са принудени да продават живота си, своето бъдеще“, заяви още Сергей Станишев в Стара Загора.

#Избори 2013 #Сергей Станишев #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници