Китай забрани на журналистите да цитират чужди медии

Китай забрани на журналистите да цитират чужди медии
A A+ A++ A

Официално забраняват на китайските журналисти и вестници да цитират информация на чуждестранни медии, съобщи „Дейли телеграф”. В директива на китайския медиен регулатор – Главното управление по въпросите на печата, издателското дело, радио, кино и телевизия, се посочва, че този ход има за цел да „засили контрола” на потока на информация и да спре „разпространението на вредна информация”.

„Без разрешение нито една медия не може да използва информационни продукти на чуждестранни медии или уебсайтове”, казва се в съобщението на регулатора. Редакторите и репортерите трябва да „следват принципите на единност, стабилност и позитивно издателско дело”, посочва се в директивата.

Дейвид Бандурски, редактор във вестника на Хонконгския университет, заяви, че тези правила са част от продължаващите опити на властите да „контролират съдържанието в пресата” и да предотвратят влизането на „неудобни” истории от чуждестранните медии в китайския информационен поток. Той смята, че това нововъведенение трудно би могло да се приложи на практика.

#Китай #цензура #интернет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници