Кунева: Подслушването е икономика, не само политическа пречка

Кунева: Подслушването е икономика, не само политическа пречка
Според Меглена Кунева подслушването е икономика, не само политическа пречка. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Подслушването е икономика, не само политическа пречка. Сигурна съм, че са подслушвани и посолства, и делегации тук. Това е отблъскващо, ние трябва да защитим нормалността“.

Това заяви на среща с чуждестранните кореспонденти в София лидерът на „Движение България на гражданите“ Меглена Кунева, съобщиха от партията.

Според нея Европейската народна партия, както и европейските либерали не може да не осъдят подслушването.

По отношение бъдещето на България като цяло Меглена Кунева изрази своите опасения.

„Страх ме е за икономиката на България. Безработицата и социалният взрив са риск и за европейската сигурност, в страната има структурна безработица над 200 хиляди души. При тази структура, дори да се спре подслушването, дори да въздъхне бизнесът и да започне да наема хора, да спрат рекетът и полицейщината, ще могат да се възстановят около 150 хиляди работни места, не веднага, и това ние сме написали в програмата ни“, поясни Меглена Кунева.

По отношение на предстоящите парламентарни избори, Кунева заяви, че „честността на изборите е застрашена заради промените в Изборния кодекс, направени от ГЕРБ. Тези промени поставят под арест държавата в полза на ГЕРБ и избухват в ръцете на всеки, който иска честни избори и демократичен процес“.

По думите й, ако получи доверието на хората, „Движение България на гражданите“ ще започне с три важни неща: стимули и специална грижа за малкия и средния бизнес, достъп до кредитиране и мощна програма за образование и трудови умения. Тя подчерта, че движението е готово да осъществи управление в секторите с неизползван капацитет - услуги, технологичен скок, земеделие и зеленчукопроизводство.

#Меглена Кунева #ГЕРБ #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници