„Булгартабак“ с печалба от 90 млн. лева за 2012 година

„Булгартабак“ с печалба от 90 млн. лева за 2012 година
Като цяло група „Булгартабак“ отчита ръст в пазарния дял на тънките цигари, цигарите във формат 100's и десет късовите цигари и лек спад в обема на кингсайз продуктите ни. Снимка: monitor.bg
A A+ A++ A

„Булгартабак“ приключва 2012 година с консолидирана нетна печалба от около 90 млн. лева, сочат данните от публикуваните одитирани отчети за миналата година.

Групата продължава да бъде лидер на пазара в страната. Реализираният обем цигарена продукция на вътрешния пазар през 2012 г. е равен на обема от 2011 г., въпреки намаленото потребление на цигари вследствие на влязлата през месец юни забрана за пушене на закрити обществени места.

Като цяло група „Булгартабак“ отчита ръст в пазарния дял на тънките цигари, цигарите във формат 100's и десеткъсовите цигари и лек спад в обема на кингсайз продуктите ни.

През 2012 г. групата пусна нови асортименти в най-бързо растящия сегмент 100's, както и три нови асортимента от водещия бранд Victory - Victory Menthol, Victory Gold 10's и Victory Blue 10's.

През изминалата 2012 г. износът на дружествата възлезе на 19 165 млн. къса, докато през 2011 г. е бил 15 649 млн. къса. Налице е ръст в натуралните обеми в размер на около 22.5%.

През изтеклата година беше осъществен първият износ на цигари за държави от Азия, Африка и Карибския регион. Беше пусната линия за производство на цигари супер слимс 83мм за износ.

#Булгартабак

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници