Microsoft потвърди идването на по-малки устройства с Windows

Microsoft потвърди идването на по-малки устройства с Windows
A A+ A++ A

Вече се заговори, че Microsoft ще облекчи изискванията за екранната резолюция на устройствата с Windows 8, за да позволи използването на платформата и в модели с по-малък диагонал на екрана. В конферентен разговор след анонса на финансовите си резултати компанията потвърди това.

Според думите на финансовия директор на Microsoft Кевин Клайн компанията работи в тясно сътрудничество с производителите на хардуер за създаването на нова серия от малки устройства със сензорни екрани, които използват Windows и които ще са на конкурентни цени. Според него те ще са достъпни през идните месеци.

Няма как да не свържем тази информация и с думите на шефа на Intel Пол Отелини, който заяви, че с излизането на следващото поколение процесори Atom ще видим таблети с Windows, чиито цени ще стартират от 200 долара. Това вероятно ще стане с излизането на Windows 8.1, което очакваме по-късно тази година.

Междувременно Microsoft промени минималните изисквания за таблети с Windows 8 и производителите ще могат да ползват екрани с резолюция 1024 x 768 пиксела. Не е изключено устройствата да се появят с Windows 8, а по-късно да получат ъпдейт до версия 8.1. Вече се появиха и слухове за таблет Surface със 7" екран.

http://www.theverge.com/2013/4/18/4240364/microsoft-smaller-touch-devices-tablets-windows

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници