Маргарита Попова: Скандалът с подслушванията руши имиджа на държавата

Маргарита Попова: Скандалът с подслушванията руши имиджа на държавата
Не е важно как ще завърши скандалът, защото и в двата случая се руши доверието на гражданите към институциите, обяви вицепрезидентът Маргарита Попова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Скандалът с подслушванията руши доверието на гражданите към институциите и имиджа на държавата ни навън“, обяви вицепрезидентът Маргарита Попова при посещението си в Ловеч, цитирана от Дарик и БТА.

Тя изтъкна, че за нея не е важно какъв ще бъде ходът и как ще завърши този скандал - дали ще се окаже верен, или неоснователен и неверен.

По думите й еднакво лошо е и в единия, и в другия случай, защото се руши доверието на гражданите към институциите и в страната, както и имиджът на държавата ни навън.

Тя не пожела да даде оценка и на работата на прокуратурата по случая. Заяви само, че бързо е бил сформиран екип и назначена проверка.

„Оттук насетне няма да коментираме. Задължение на прокуратурата беше да поеме този сигнал и да направи проверка“, каза Попова.

„Аз съм била свидетел и знам, че преди повече от десет години подобна проверка, във връзка със скандал за подслушвания, е правена - грандиозна, мащабна проверка, по времето на бившия главен прокурор Никола Филчев“, допълни випрезидентът. Тя припомни, че тогава били открити много организационно-административни нередности.

#Маргарита Попова #подслушване #Никола Филчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници