Спортните клубове на ЦСКА искат оставката на Петър Стойчев

Спортните клубове на ЦСКА искат оставката на Петър Стойчев
Калчев и колегите му твърдят, че са получили обещание от предишния спортен министър Свилен Нейков базите да се ползват безплатно като част от спортните училища. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Спортните клубове на ЦСКА поискаха днес оставката на министъра на физическото възпитание и спорта Петър Стойчев заради конфликт между двете страни относно базите на отборите, съобщава БГНЕС.

Председателят на Обединен спортен клуб ЦСКА Георги Калчев заяви, че отборите на „армейците“ по класическа и свободна борба, щанги, джудо, самбо и спортна гимнастика са получили писмо, че трябва да освободят в близките дни базите на 4-ти километър.

Калчев и колегите му твърдят, че са получили обещание от предишния спортен министър Свилен Нейков базите да се ползват безплатно като част от спортните училища.

Вместо това Стойчев е вдигнал още повече наемите за тях и някои достигат 2000 лв., а от ЦСКА не са участвали в търговете за отдаване под наем и затова трябва да напуснат помещенията.

„Този млад спортист взема крайни решения, без да се съветва с никого. Няма да напуснем залите, очаквам той да напусне. Стойчев ще направи още доста поразии, докато е министър“, коментира Калчев.

Той добави, че се обмисля създаването на национален съюз на спортистите, който да защитава интересите на отбори в подобни случаи.

Калчев добави, че има подкрепата дори и на президента на СК „Левски“ Стоян Хранов, макар при „сините“ нещата да са по-благоприятни заради подписването на договор със спортното министерство.

#Петър Стойчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници