Уволниха чиновничка заради незаконни назначения в Министерството на правосъдието

Уволниха чиновничка заради незаконни назначения в Министерството на правосъдието
Освобождаването на Елена Петкова стана факт, след като се появи информация, че една трета от служителите в министерството са назначени без конкурс. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Главният секретар на Министерството на правосъдието Елена Петкова е освободена от длъжност, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Освобождаването е факт, след като се появи информация, че една трета от служителите в министерството са назначени незаконно. Според данни на „Труд“ 86 от общо 262 служители в правосъдното министерство са назначени без конкурс.

Петкова е освободена от 16 април поради установени административни несъответствия с изискванията за заемане на длъжността, се посочва в съобщението.

Поради констатирани несъответствия с изискванията за заемане на длъжността е освободен и Янко Хаджигеоргиев, главен инспектор в Инспекторат към МП, считано от 19 април.

В момента тече проверка по отношение на директора на Дирекция „Човешки ресурси“ в Министерството на правосъдието Даниела Лазарова, която е отстранена от длъжност до приключване на проверката.

От министерството посочват, че до момента не са установени нарушения във връзка с назначенията.

#Министерството на правосъдието

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници