Бащата на чеченските атентатори: Те са ангели. Чичо им: Не заслужават да живеят

Бащата на чеченските атентатори: Те са ангели. Чичо им: Не заслужават да живеят
Издирваният Джохар Царнаев Снимка: ФБР
A A+ A++ A

Тамерлан и Джохар не заслужават да са живи и ме е срам, че деля една кръв с тях, заяви пред американската телевизия WBZ чичото на заподозряните за атентата в Бостън, който уби трима и рани 180 души, съобщи "24 часа".

Чичото разбрал от журналиста, който го интервюира, че по-големият брат Тамерлан е убит и каза, че по никакъв начин не може да му симпатизира и че е получил това, което е заслужил.

В същото време, бащата на терористите е заявил пред Асошиейтед прес, че издирваният му 19-годишен син Джохар е "същински ангел" и прилежен студент по медицина. Той се изрази по подобен начин и за Тамерлан, като го описа като умен и добър.

Властите, които издирват Джохари предполагат, че носи колан с експлозиви. Полицаи са наобиколили къща в Уотъртаун, в която се предполага, че се укрива, но засега няма подробности.

26-годишният Тамерлан Царнаев се е занимавал професионално с бокс и се е надявал, да го приемат в националния олимпийски отбор на САЩ, предаде агенция Интерфакс.

Заподозрените за бомбения атентат в Бостън са братя от регион в Русия, близо до Чечня, съобщават американските медии. Единият от заподозрените бе убит при престрелка с полицията. Вторият все още се издирва, уточнява агенция „Фокус“.

От администрацията на чеченския президент Рамзан Кадиров потвърдиха, че двамата са с чеченски произход, но семейството им е напуснало страната преди много години.

Според телевизия „Ен Би Си нюз” издирваният е 19-годишният Джохар Царнаев. Убитият е 26-годишният Тамерлан Царнаев .

Двамата братя са пребивавали законно в САЩ и са имали документи за постоянно жителство. Агенцията за национална сигурност на САЩ потвърди имената на заподозрените.

#Бостън #атентат #атентатори #Рамзан Кадиров #Тамерлан Царнаев #Джохар Царнаев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници