Цветанов: За новия програмен период ГЕРБ договори допълнително над 2 млрд. лв. за земеделие

Цветанов: За новия програмен период ГЕРБ договори допълнително над 2 млрд. лв. за земеделие
Ние правим политики за хората, не искаме противопоставяне, а да работим заедно, за да стане България по-уредена и по-привлекателна”, каза Цветанов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Зам.-председателят на ПП ГЕРБ, председател на Националния предизборен щаб и водач на листата за Благоевградска област Цветан Цветанов посети шивашки цех в село Вълкосел, община Сатовча, предаде радио „Фокус”-Пирин.

По време на срещата стана ясно, че още през следващата година цената на тютюна, който се отглежда в този регион може да достигне 10 лева.

„Либерализирането на режима и махането на обръча от фирми даде възможност цената на тютюна от 3-4 лева за килограм сега да се продава за 7 лева. Нещо повече – борим се през 2013 -2014 година тя да стане 10 лева за килограм. Това бе постигнато с помощта на група депутати, начело с Георги Андонов, който и сега е кандидат за депутат във вашия край”, заяви пред над 150 работнички Цветан Филев, председател на националната асоциация на тютюнопроизводителите.

Всички работнички признаха, че всички те се занимават и с тютюнопроизводство и за тях е важно и са благодарни за направеното по време на управлението на ГЕРБ. Филев добави, че на тютюнопроизводителите през последните четири години бяха изплатени 332 милиона лева референтни пари.

„Нашият евродепутат Мария Габриел, която е от Хаджидимово, алармира Европа и направи така, че да стане ясно, че тютюнопроизводството е основен поминък в някои региони в страната ни, включително и във вашия.

За новия програмен период 2014-2020 година правителството на ГЕРБ договори допълнително над 2 млрд. лева за сектор земеделие и само ново стабилно управление на държавата може да гарантира тези средства да не се спрат”, каза Цветанов. По време на срещата стана ясно, че по мерките за развитие на селските региони е предвидено производителите, които обработват малки площи от 1 до 4 декара, да получават по 1000 лева за период от пет години.

Това ще им помогне да си плащат осигуровките. В село Вълкосел, чието население е смесено, Цветан Цветанов заяви, че няма да говори като другите политически партии, които използват само компромати и дори етническото противопоставяне.

„В нашите листи има достойни мюсюлмани, българо-мохамедани. Ние правим политики за хората, не искаме противопоставяне, а да работим заедно, за да стане България по-уредена и по-привлекателна”, каза още Цветанов.

#избори #Цветан Цветанов #земеделие #тютюнопроизводители

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници