Станишев: Трябва да подкрепим розопроизводителите

Станишев: Трябва да подкрепим розопроизводителите
Кооперативите по френски модел в този бранш не само са възможни, но са и възможност за развитие на бизнеса, подчерта Сергей Станишев на среща с розопроизводители. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Маслодайното производство трябва да получи подкрепата на държавата, защото осигурява препитание за 30 000 работници и семействата им и има огромен социален ефект в Старозагорска област, обяви лидерът на БСП Сергей Станишев, цитиран от БГНЕС.

„Кооперативите по френски модел в този бранш не само са възможни, но са и възможност за развитие на бизнеса“, подчерта Станишев по време на разговор с розопроизводители в розоварна „Интермед 1“, където се произвеждат 450 кг розово масло годишно или четвърт от родното ни производство.

По думите му розовото масло е незаменим компонент в парфюмерийното производство, което създава огромни възможности за семеен бизнес

Розопроизводителите обясниха, че за да има развитие, се нуждаят от държавна помощ и регулации в сектора, които да се справят с нелоялната конкуренция и конкуренцията на чуждестранните производители.

По думите им в последните години тази подкрепа липсва.

„И в Турция, и във Франция държавата помага, а тук само ни товари с регулации. Колкото си по на светло, толкова си по-незащитен и толкова повече проблеми има бизнеса ти“, посочиха розопроизводителите пред лидера на БСП.

#Сергей Станишев #Турция #Франция #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници