Nokia срещу HTC заради микрофоните в One

Nokia срещу HTC заради микрофоните в One
A A+ A++ A

След като се пребори със забавянето на HTC One заради недостиг на компоненти тайванската компания се изправи пред нова пречка, която изглежда ще има по-сериозни последици. В холандски съд Nokia получи право на предварително съдебно предписание срещи HTC заради технологията в микрофоните на One. Става дума за разработка известна като High Amplitude Audio Capture, която комбинира две мембрани за филтриране на звуци с различна амплитуда и сила, което води до записи без изкривяване дори и силен звук от концерти или партита.

Въпросните микрофони изглежда са проектирани от Nokia и са предназначени за ексклузивна употреба в телефоните на компанията - например такива има в много от моделите Lumia. Въпреки, че HTC са във фокуса на съдебната заповед, финландската компания смята, че всъщност в основата на всичко е производителя на микрофоните STMicroelectronics. Въпросната компания изглежда не е уважила договора си с Nokia и е доставила от компонентите и на HTC, което на свой ред доведе до нова порция неприятности за тайванците.

Nokia е подала жалбата след като е открила въпросните компоненти в HTC One и посочва, че HTC няма никакъв лиценз или разрешение да ги използва в продуктите си. Междувременно HTC използва технологията в маркетинговите си материали, за да изтъкне по-доброто качество на звука при запис на видео. Много неудобно положение за HTC, тъй като сега компанията ще трябва да търси алтернативи на спорните микрофони, което може да доведе до нов недостиг на One.

http://www.engadget.com/2013/04/22/nokia-preliminary-injunction-against-htc-one-mic/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници