Майката на Майкъл Джексън вини промоутъри за смъртта му

Майката на Майкъл Джексън вини промоутъри за смъртта му
82-годишната Катрин Джаксън и останалите й трима синове, някога част от групата Jackson 5, ще искат обезщетение в размер на 40 милиона долара. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Катрин Джексън, майката на покойния Майкъл Джексън, възнамерява да съди организаторите на несъстоялото му се турне This Is It през 2009 г., съобщи Ройтерс, предава „Дневник“.

Според нея и синове й промоутърите от компанията AEG Live са виновни за трагичния край на кариерата на Джексън.

Очакваше се изпълнителят да се завърне на сцената с поредица от 50 концерта в Лондон.

Организаторите ще бъдат съдени за наемането на д-р Конрад Мъри, който беше обвинен за непредумишлено убийство, процесът за което започва в четвъртък.

Организаторите твърдят, че нямат роля в наемането на Мъри, както и че Джексън е бил пристрастен към предписаните лекарства години преди подготовката по концертите да започне.

Те също смятат, че не е имало как да предвидят подобен развой на събитията.

82-годишната Катрин Джаксън и останалите й трима синове, някога част от групата Jackson 5, ще искат обезщетение в размер на 40 милиона долара.

Кралят на попа почина на 50-годишна възраст на 25 юни 2009 г. след свръхдоза пропофол, лекарство, което Мъри му е предписвал за проблеми с безсънието.

Репетициите за концертите през 2009 г. и последните моменти на Майкъл Джексън на сцената впоследствие бяха събрани в документалния филм, носещ името на турнето.

#Майкъл Джексън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници