Тенисисти от 37 държави идват за европейското за ветерани в София

Тенисисти от 37 държави идват за европейското за ветерани в София
Тренирам усилено от седмица, надявам се да играя на ниво, обяви националният треньор и бивша първа ракета на България Ивайло Трайков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Над 200 тенисисти от 37 държави ще вземат участие на Европейското първенство по тенис за ветерани, което стартира в София на 27 април и ще продължи до 3 май, съобщи директорът на турнира Мариана Ненова, цитирана от БГНЕС.

Сред българските участници в шампионата, който ще се проведе на кортовете на БНТЦ „Карлсберг“ и „Дема“, са Ивайло Трайков, Любомира Бачева, Цветелина Николова и Биляна Павлова.

„Тази проява е нова в календара на Тенис Европа и Международната тенис федерация и към нея има голям интерес. Ние сме домакини за втора поредна година. Турнирът е от най-високата категория „Б1“, като повече точки за ранглистите дава само световното“, обяви Ненова.

„Тази година победителите в държавното първенство за ветерани, проведено заедно с Българската мастърс федерация през април, ще участват на европейското, като им поемаме таксата, която е в размер на 80 евро“, каза още директорът на турнира.

Бившата първа ракета на България Ивайло Трайков, който беше национален състезател и капитан за Купа „Дейвис“, призна, че е амбициран да ознаменува дебюта си при ветераните с добро представяне на еврошампионата в София.

„Тренирам усилено на кортовете на БНТЦ от седмица. Горд и щастлив съм, че отново имам възможността да представям България. В моята възрастова група „над 35 години“ конкуренцията е много силна, но се надявам да играя на ниво“, разкри националният треньор Трайков.

#тенис #София #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите