През първото тримесечие са продадени 3 милиона таблета с Windows

През първото тримесечие са продадени 3 милиона таблета с Windows
A A+ A++ A

Броят на продадените таблети Surface е една от най-добре пазените тайни на Microsoft, които упорито отказват да дадат каквито и да е било конкретни цифри. Все пак според последния доклад на агенцията Strategy Analytics става ясно, че през първото тримесечие на 2013 са били продадени общо около 3 милиона таблета с операционната система на Microsoft. Естествено, бройката включва и устройства от други производители, но устройствата на компанията от Редмънд вероятно съставляват преобладаващата част от продажбите.

В същото време Apple могат да се похвалят със сериозен ръст спрямо същия период на миналата година - те са доставили 19,5 милиона таблета, което ги прави и глобален лидер при този тип устройства. Почти тройно увеличение има при моделите с Android, които скъсяват дистанцията с пазарния лидер, което определено е добра новина за Google.

http://www.prnewswire.com/news-releases/strategy-analytics-apple-maintains-48-percent-share-of-global-branded-tablet-shipments-in-q1-2013-204381411.html

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите