27 април – Ден на отворените врати на „Дондуков“ 2

27 април – Ден на отворените врати на „Дондуков“ 2
За втори път президентската администрация отваря вратите си за граждани. Снимка: „Дондуков“ 2
A A+ A++ A

Ден на отворените врати ще се проведе в Администрацията на Президента в събота, 27 април, съобщиха за NOVINITE.BG от прессекретариата на държавния глава.

От 10.00 до 16.00 часа сградата на „Дондуков“ 2 ще бъде достъпна за граждани, като първите гости на институцията ще бъдат посрещнати от президента Росен Плевнелиев. В Деня на отворените врати гостите на президентската институция ще могат да посетят кабинета на държавния глава и заседателните зали, в които президентът провежда работните и официалните си срещи.

Гостите на „Дондуков“ 2 ще могат да разгледат и висшите държавни отличия – ордени и медали, с които президентът удостоява за особени заслуги изявени български и чуждестранни общественици, спортисти, политици, дипломати и граждани. По повод открития ден за граждани за първи път сградата на президентската институция ще бъде домакин на експозиции на млади творци.

Възпитаници на Националната художествена академия ще поставят изложбата „Свободно пространство“, която включва скулптурни произведения, графики, живопис и дърворезба.

На „Дондуков“ 2 ще бъдат изложени и каменни пластики, изработени от учениците от Професионалната гимназия по каменообработване в с. Кунино. Гимназията е едно от двете училища в Европа, които провеждат обучение по специалностите „Каменоделство“ и „Скулптура“.

За втори път президентската администрацията отваря вратите си за граждани. През месец май 2012 година около 1600 граждани от столицата и страната посетиха сградата на „Дондуков“ 2. Тогава президентът Росен Плевнелиев заяви, че Денят на отворените врати ще се утвърди като редовна инициатива, а целта е гражданите да припознаят институцията.

#Росен Плевнелиев #Ден на отворени врати #"Дондуков" 2 #институция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници