Безредици и протести след трагедията в Бангладеш

Безредици и протести след трагедията в Бангладеш
Безредици и протести на работници последваха трагедията в столицата на Бангладеш. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Безредици и протести на работници последваха трагедията в столицата на Бангладеш, където осеметажна сграда се срути и взе близо 300 жертви, съобщи АФП, цитирана от агенция „Фокус“.

Полицията използва сълзотворен газ и гумени куршуми срещу демонстранти, блокирали пътища и фабрики в района на Газипур, в околностите на столицата Дака.

„Ситуацията е много напрегната. Стотици хиляди работници в текстилни фабрики се присъединиха към протестите. Наложи се да използваме гумени куршуми и сълзотворен газ“, посочват от местната полиция.

Припомняме, че рухването на фабриката в покрайнините на столицата Дака е най-тежкият индустриален инцидент в историята на страната и е поредната трагедия в текстилната промишленост.

Той предизвика нови критики към западни марки, които бяха обвинени от активисти, че поставят печалбата над сигурността. Стотици хиляди работници излязоха от фабриките си в знак на солидарност със загиналите си колеги, а знамената бяха спуснати наполовина заради обявения ден на национален траур.

#Бангладеш #Дака

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници