Администрацията на Президента търси подкрепа за бала на младежи в неравностойно положение

Администрацията на Президента търси подкрепа за бала на младежи в неравностойно положение
Администрацията на Президента изразява надежда, че и тази година инициативата ще намери солидна подкрепа, защото обществото ни има нужда от своите млади членове и трябва да ги насърчи в професионалното и личностното им развитие.
A A+ A++ A

На 30 май 2013 г. под егидата на президента Росен Плевнелиев ще се проведе традиционният абитуриентски бал за младежи в неравностойно положение, съобщиха за NOVINITE.BG от „Дондуков“ 2.

В рамките на благотворителната инициатива на държавния глава „Подкрепи една мечта“ тази година балът ще бъде организиран за 260 младежи в неравностойно социално положение от цялата страна. Въз основа на опита от провежданите досега по инициативата трудови и образователни борси, още през месец януари 2013 г. започна индивидуалната работа с всеки младеж, който завършва средното си образование и професионалното си обучение и напуска специализирана институция за деца, центрове за настаняване от семеен тип или защитени жилища.

Това стана възможно благодарение на подписаното през декември 2012 г. по инициатива на Администрацията на Президента Споразумение за сътрудничество между президентската институция, Министерството на образованието, младежта и науката, Държавната агенция за закрила на детето, Агенция по заетостта и Агенцията за социално подпомагане.

Със споразумението ангажираните институции обединяват усилията си за мотивиране, наставничество и подпомагане на младите хора в тяхната професионална и личностна реализация. Екипи от специалисти от цялата страна информират и консултират младежите за възможностите им за образование и заетост, като извършват дейности по професионално ориентиране, свързано с повишаване на квалификационното ниво, с формите на обучение и обучаващите институции и съдействат на младите хора за изграждане на умения за активно поведение на пазара на труда.

Участници в процеса са и представители на Българската асоциация за управление и развитие на човешките ресурси и на Българо-германските центрове за професионално обучение. Осъществява се и активно взаимодействие с работодатели при търсене на подходящи работни места. Експертите вярват, че навременната и индивидуална работа с всеки младеж ще му позволи да направи верен избор и да развие личния и професионалния си потенциал.

Абитуриентският бал предвижда богата културна и музикална програма с участието на популярни български изпълнители. Президентът на Републиката се обръща с призив за подкрепа за провеждането на абитуриентския бал като част от инициативата „Подкрепи една мечта“ и като жест на солидарност и съпричастност към младите хора в неравностойно социално положение.

Администрацията на Президента изразява надежда, че и тази година инициативата ще намери солидна подкрепа, защото обществото ни има нужда от своите млади членове и трябва да ги насърчи в професионалното и личностното им развитие.

Организациите, фирмите и гражданите, които желаят да подпомогнат благотворителната инициатива „Подкрепи една мечта”, могат да го направят със средства по банкова сметка на Администрацията на Президента: IBAN BG 45 BNBG 9661 3000 1909 01 BIC BNBGBGSD Банка БНБ.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници