Пламен Орешарски за оставката на Кокинов: Устоите на държавата са под заплаха

Пламен Орешарски за оставката на Кокинов: Устоите на държавата са под заплаха
Пламен Орешарски се опасява, че след тези скандали може да се стигне до окончателно разграждане на държавата. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Устоите на държавата са под заплаха, заяви водачът на листата на БСП във Варна Пламен Орешарски в коментар за оставката на Николай Кокинов.

"Даже нямам коментар. Толкова е отблъскващо, че не искам да говоря", добави той, цитиран от "Стандарт нюз".

Пламен Орешарски се опасява, че след тези скандали може да се стигне до окончателно разграждане на държавата и това е големият проблем.

Градският прокурор Николай Кокинов подаде оставка в петък следобед от длъжността софийски градски прокурор. Оставката е подадена чрез главния прокурор Сотир Цацаров до Висшия съдебен съвет.

Заради публикуваните разговори, за които се твърди, че са проведени между Бойко Борисов, Мирослав Найденов и Николай Кокинов, прокуратурата казва, че записите са представени на главния прокурор от Диляна Димитрова, главен редактор на Информационна агенция „Пик“.

От прокуратурата заявяват, че незабавно във Върховна касационна прокуратура (ВКП) е образувана проверка, която да установи автентичността им, както и наличието на данни за евентуално извършени престъпления против правосъдието и престъпления по служба.

#Бойко Борисов #Мирослав Найденов #Николай Кокинов #Пламен Орешарски #Диляна Димитрова #Върховна касационна прокуратура #БСП #Варна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници