Гранитски: Църквата е стълб на обществото

Гранитски: Църквата е стълб на обществото
„Ние не заемаме позиция по отнощение на въпроса с ин витрото, а искаме да защитим църквата като един от стълбовете на обществото", заяви Гранитски. Снимка: kliuki.bg
A A+ A++ A

Църквата е един от стълбовете на обществото и дори малко непремерената атака срещу нея подрива авторитета на архиереите и на самата институция.

Това заяви по bTV в сряда издателят Иван Гранитски, който е един 30-те интелектуалци, обединили се в подкрепа на религиозната институция в страната.

„Ние не заемаме позиция по отнощение на въпроса с ин витрото, а искаме да защитим църквата като един от стълбовете на обществото. Една малко непремерена атака срещу църквата подрива авторитета на архиереите и на институцията по принцип“, заяви Гранитски.

Той подчерта, че със съмишлениците му не са съгласни с дребнавостта на хората по отношение на действията на Светия синод, включително и историята със скъпите автомобили на някои негови членове.

„Не бих казал, че е лукс да се движат с такива коли – с какво да се возят митрополитите, не може с магаре. Това е принизяване на разговора, трябва да се види какво църквата като институция е правила през столетията и за това да се запазим като народ“, добави издателят.

#издател #църква #ин витро #Светия синод

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници