Отец Иван от Нови хан: Не искам да съм богат, нека приятелите ми да са богати

Отец Иван от Нови хан: Не искам да съм богат, нека приятелите ми да са богати
За Великден отецът пожелава на всички българи здраве. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Разширяваме се в село Якимово, което се намира близо до Монтана. Там купихме тридесет и пет-шест къщи и в момента ги реставрираме. Пререждаме керемидите, защото къщите са стари, от петдесетте години, обясни отец Иван от Нови хан, който първи започва да строи защитени жилища за изхвърлени на улицата родители и техните деца още преди 24 години.

„Купихме къщите в много лошо състояние, защото са били ограбени от крадци. След като са обрали всичко друго, крадците са влизали през покривите, за да отмъкнат, ако има някакво желязо, да го предадат за скрап и така да изкарат някой и друг лев. Вратите и прозорците са разбити. Строим бани и санитарни възли, обзавеждаме, тъй като вътре няма нищо. Ремонтираме и отвън, за да е удобно за живеене на хората, които ще се нанесат в тях. Трябва да са уютни, тъй като ще настаняваме и майки с деца“, коментира отецът в интервю за „Новинар“.

Отец Иван търси възможност как да ангажираме хората с работа, за  да изкарват сами прехраната си.

„Трябва да търсим начини да направим някакво производство, да произвеждат нещо. Защото те наистина трябва да имат работа, това в селото ще бъде една общност. Хората ще живеят и ще се трудят заедно. Ще си изкарват продукцията за тях, а каквото остане, ще го продават на пазара, за да разполагат с пари“, каза той.

За Великден отецът пожелава на всички българи здраве.

„Нека Бог даде на всички. Да имам богати приятели и аз ще съм честит. Аз не искам да съм богат. Нека приятелите ми бъдат богати, няма да ни оставят в нищета“.

#отец Иван #Нови хан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници