500 000 българи на път по празниците

500 000 българи на път по празниците
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Половин милион българи ще пътуват по празниците. Засилен трафик заради почивните дни по повод Великден очакват от КАТ.

Предвижда се пикът да е този следобед и сутринта на 1 май. Около половин милион българи ще тръгнат на път за празниците, предаде „Дарик“.

Основен проблем на трафика ще бъдат ремонтите, като главен път Е-79 е най-засегнат. Отсечката около Дунав мост също ще бъде натоварена. Днес следобед и на 6 май ще има пътни полицаи, които да регулират и подпомагат движението.

Очаква се засилен трафик на български туристи в посока Гърция, затова ще се премахнат част от ограниченията от 60 км/ч по главен път Е-79.

Поради строително-монтажни работи е затворен първокласният път в района на Кулата, а трафикът е отклонен през третокласната пътна мрежа. Днес и на 6 май по трасето има забрана за движение на тежкотоварни автомобили за времето от 14.00 до 20.00 часа. Разпоредено е също прекратяване на строително-монтажните работи след 12.00 часа на 30 април.

За празничния период Централна автогара София е осигурила 27 допълнителни автобуса към редовното разписание за пътуващите от столицата към други населени места в страната.

Диспечърът на столичната автогара Мая Денчева сподели, че не очаква голям трафик. Според нея автобусите ще са пълни, но не много. Денчева обясни, че много хора са предпочели да се изтеглят още в четвъртък и петък преди почивните дни.

МВР предприема мерки за осигуряването на реда и безопасността през празниците, съобщиха от МВР.

Създадена е организация за системно полицейско присъствие в малките селища, на местата, където се очакват много посетители, а също и в обектите с концентрация на големи парични средства, съобщи началникът на Отдел „Криминална полиция“ в ГД „Национална полиция“ Атанас Илков.

Той припомни пътуващите извън населените места да предприемат мерки срещу евентуални посегателства върху собствеността им, като уведомят близки или съседи, че ще отсъстват, а те своевременно да подават информация на тел.112, за да бъдат предотвратени посегателства.

#празници #Великден #Гърция #Кулата #МВР #Атанас Илков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници