Ивайло Московски: Сметките за ток и парно могат да намалеят до 50%

Ивайло Московски: Сметките за ток и парно могат да намалеят до 50%
По думите на Московски за да се осъществи Националната стратегия за енергийна ефективност, ще са необходими не повече от 2 години, а необходимите средства ще са не повече от 3 млрд. лв. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Чрез разработената от ГЕРБ Национална стратегия за енергийна ефективност сметките за отопление и електричество могат да намалеят от 30 до 50%, обяви водачът на листата на ГЕРБ за 23-ти МИР в София Ивайло Московски, цитиран от „Фокус“.

„Нашата идея е първоначалната инвестиция да е за сметка на държавата, като разходите ще се покрият, като се вземе осреднената сметка за последните 12 месеца и хората да имат ангажимент да я плащат пред следващите 2.5 г.“, каза Московски.

По думите му, за да се осъществи Националната стратегия за енергийна ефективност, ще са необходими не повече от 2 години, а необходимите средства ще са не повече от 3 млрд. лв.

Освен това санирането ще увеличи цената на жилищата, ремонтите ще дадат работа за бизнеса и кварталите ще изглеждат по съвсем друг начин.

„Тази стратегия е нашият отговор на справедливите протести на хората срещу високите сметки за ток в началото на годината. Тя е осъществима и няколко проекта в София и Варна го доказват“, каза Московски.

Националната стратегия за енергийна ефективност предвижда държавата да поеме изцяло разходите за саниране на жилищни блокове и офиси чрез фонда за регионално развитие и фонда за конкурентоспособност.

Тези мерки съществуват и в момента, но не са особено атрактивни за гражданите, тъй като Фондът за регионално развитие поема не повече от 75% от разходите за саниране, а останалото е за сметка за хората.

#Ивайло Московски #София #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници