Борисов: Дълбоко вярвам в честните магистрати

Борисов: Дълбоко вярвам в честните магистрати
Бойко Борисов и Цветан Цветанов в Двореца на спорта и културата във Варна Снимка: ГЕРБ
A A+ A++ A

Дълбоко вярвам в честните магистрати и истината рано или късно излиза наяве. Това каза лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов при представянето на кандидат-депутатската листа на партията за 3 МИР в Двореца на спорта и културата във Варна, предаде радио „Фокус”- Варна. „Да, всеки ден ще има скандали, ще ни подслушват, ще приказват какво ли не, но процентите пак ще са тези”, отбеляза Борисов.

„Затова съм угрижен, не от много бързите действия на прокуратурата, тях ги аплодирам, защото ще се върнат - и на „Галерия”, където имаше доказано подслушване на журналисти, така че да не злорадстват. Ние винаги сме се подчинявали на върховенството на закона. Хиляди пъти прокурори са докладвали и сме работели с тях, когато съм бил главен секретар, винаги в екип. Затова те са ме имали за един от тях.", каза той.

Борисов напомни, че по време на неговото управление за първи път са построени съдилища в Русе, Ловеч, Кюстендил, Пловдив, къде ли не. В София – огромна съдебна палата е готова. "Старото военно НДК, което за нищо не служи, ние го преправяме и се надяваме в скоро време целият съд на София, заедно с прокурорите да дойдат в тази прекрасна сграда, която изграждаме в момента”, каза Борисов.

Той допълни, че днес е пратил писма до политическите лидери, които говорят, че трябва да има още една фирма – австрийска, за преброяване. „Интересно защо австрийска – вие ще се сетите”, риторично попита лидерът на ГЕРБ. „Искаме и ние да се включим, да ни посочат банкова сметка, партията да си преведе пари и да броят”, каза Борисов.

Той обясни, че неговата социология показва следното – вчера в Първомай е бил Първанов и са били 150 души в читалището, днес на площада – 1500 души. Борисов прикани медиите да снимат площадите и залите и след това да ги предоставят на фирмата, която ще брои и да си направим своето представително изследване.

„Притеснен съм, че дори фактът, че не искат да участваме в тяхното „преброяване”, означава, че се търси сценарий да не признаят изборите. Ако не се признаят изборите, ще има още три месеца, ще дойде зимата, коментира още той.

Ние сме договорили 25 млрд. лв. от следващия програмен период, каза преди това Борисов. Той допълни, че скоро и Бургас ще имат магистрала. "Ако на Варна не направим магистрала „Хемус”, тя никога няма да стане тази прекрасна морска столица, която желаем. В момента се изгражда трилентовия път. Трилентов път правим и Русе- Шумен. Последният ангажимент беше централният булевард, асфалтира се до 1 май и ще е готов. В момента строим шест магистрали.”, каза Борисов. Той обясни, че толкова години тя не е построена и сега се строи само с 20% наши пари, а другите 80% ги дават добрите европейци, а всичко това остава само за българите.

"Модерно е да говорим за олигарси. Варна е много приятна в кавички - да видиш как са се въртели правителствата, като гледаш курортните комплекси, червено правителство – червени комплекси, синьо правителство – сини комплекси", коментира още Борисов.

#Бойко Борисов #Цветан Цветанов #Варна #подслушване #магистрати #скандали

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници