HTC очаква ръст в продажбите от 63% за второто тримесечие

HTC очаква ръст в продажбите от 63% за второто тримесечие
A A+ A++ A

HTC представи финалните резултати за дейността си през първото тримесечие на годината и те определено не са повод за радост - приходите са намалели с 37% за година до 42,8 млрд. тайвански долара, а печалбата е спаднала с 98% до 85 милиона тайвански долара (2,8 милиона щатски долара). Всичко това беше вече известно от предварителните резултати, които бяха обявени в началото на април. По-интересни са прогнозите, които компанията прави за следващите три месеца.

HTC очевидно са уверени в потенциала на One и очакват между април и юни да генерират продажби от 70 милиона тайвански долара, което е с 63% повече от първото тримесечие. Това са прогнози, но е очевидно, че най-голямата част от продажбите ще се дължат на новия топмодел на тайванците, който по план трябваше да се продава от март, но заради проблеми с доставките на някои компоненти се забави. В същото време започнаха продажбите на основния конкурент Samsung Galaxy S4, който получи противоречиви отзиви.

По-важно е дали компанията ще успее да задържи високо търсенето на телефона и през идните месеци. Според слуховете ще го допълни и с по-малък и евтин вариант, а освен това ще го подкрепи с повече средства за маркетинг и реклама. Те ще са много по-малко от тези на Samsung, но пак ще увеличение в сравнение с миналогодишния бюджет за тази цел. Компанията казва, че си е взела поука от предишните си грешки и няма да ги повтори тази година.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници