Полицай пострада след бой между ромски фамилии

Полицай пострада след бой между ромски фамилии
Въпреки опитите на полицията да се намеси, тълпата се съпротивлявала, а членовете на двете фамилии тръгнали едни срещу други с дървета, колове, лопати. Снимка: "24 часа"
A A+ A++ A

Полицейски служител е пострадал, докато разтървавал участниците в масов бой между две ромски фамилии в плевенското село Радомирци, информира бТВ.

Инцидентът се случил към 15:00 часа на 2 май по време на традиционния годишен събор в селото, съобщава МВР. Поводът за свадата бил скандал между двама мъже на 18 и 23 години, единият от които дължал на другия 50 лева.

И двамата имали дълги криминални досиета, като по-младият от тях е бил задържан 8 пъти за кражби, 6 пъти е карал кола без книжка по време на административно наказание, както и две присъди.

По-възрастният, с пет присъди, е имал две криминални прояви за унищожаване и повреждане, и два пъти е бил за шофиране без книжка и веднъж за кражба.

Първоначално скандалът бил прекратен от полицаите, охраняващи събора, но 15 минути след това, роднини и приятели на двамата младежи, заедно с тях, започнали масов бой в центъра на селото.

Въпреки опитите на полицията да се намеси, тълпата се съпротивлявала, а членовете на двете фамилии тръгнали едни срещу други с дървета, колове, лопати.

Допълнителни полицейски сили били изпратени, а един от служителите на реда е бил охлузен по лявата ръка.

Двамата подбудители и още един 29-годишен мъж са били задържани за 24 часа след разпрата, а срещу тях е образувано досъдебно производство.

#полицай #пострадал

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници