Всички епархии на Българската православна църква отслужват Опело Христово тази вечер

Всички епархии на Българската православна църква отслужват Опело Христово тази вечер
Светейшият патриарх и Софийски митрополит Неофит, заедно със своя викарий Знеполския епископ Йоан, ще оглави богослужбата с в патриаршеската катедрала „Св. Неделя”. Снимка: bulfax.com
A A+ A++ A

Опело Христово ще бъде отслужено във всички епархии на Българската православна църква тази вечер от 19:30 ч., съобщава „Фокус“.

Светейшият патриарх и Софийски митрополит Неофит, заедно със своя викарий Знеполския епископ Йоан, ще оглави богослужбата с в патриаршеската катедрала „Св. Неделя”.

Преосвещеният епископ Наум ще служи в храм „Св. София”, а Тивериополският еп. Тихон – в катедралния храм „Св. Александър Невски”. На Разпети петък възпоменаваме бичуването, поруганието, разпъването и смъртта на Спасителя, както и как разбойникът от кръста изповядвал, че Христос е небесен цар и помолил Господа да не Го забравя в царството Си.

На тези събития са посветени и богослужебните песнопения. Във всички епархии на Българската православна църква тази сутрин са билиотслужени Царски часове и Вечерня с изнасяне на св. Плащаница.

#Разпети петък #Опело Христово

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници