Acer представи евтиния таблет Iconia A1

Acer представи евтиния таблет Iconia A1
A A+ A++ A

За Acer Iconia A1 писахме още в началото на април, когато в интернет се появиха снимки на таблети и негови подробни технически характеристики. Почти месец по-късно е факт и официалната премиера на устройството и тя не носи много допълнителни детайли за него, макар че все пак такива има.

Таблета e с екран с диагонал 7,9" и резолюция 1024 x 768 пиксела и залага на четириядрен процесор MеdiaTek с честота 1,2GHz. Като имаме предвид дизайна и екранното съотношение 4:3 устройството очевидно се цели в iPad mini, а цената от 199 долара ще му даде сериозно предимство в сравнение с предложението на Apple. Освен това ще му позволи да се конкурира и в Nexus 7.

Acer са добавили и някои интересни софтуерни допълнения към устройството. Например при поставяне на 5 пръста върху екрана в заключено положение ще събуди таблета и автоматично ще отвори избрано приложение. Друг жест разчита на потупване с двата палеца, който също ще отключи таблети и ще пусне друго приложение. Продажбите на таблета започват през юни.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници