Кризата в Европа върна турските имигранти в Турция

Кризата в Европа върна турските имигранти в Турция
Според Егемен Багъш някои европейци имат отрицателно отношение към евентуалното приемане на Турция в ЕС заради преобладащата религия в страната – исляма. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Тенденцията на миграция на турски граждани към Европа, започнала през 60-те години на миналия век, сега се преобръща - между 2009 и 2011 г. близо 100 000 турци, които живеят в Германия и имат гражданство, са се завърнали в Турция, съобщава турското електронно издание "Уърлд булитин", цитирано от БТА.

"Броят на тези, които са се върнали в Турция, е по-голям от тези, които са емигрирали в Германия", казва турският вицепремиер Бекир Боздаг.

Боздаг коментира, че същата ситуация се наблюдава и в други европейски страни и отбеляза, че икономическата криза в Европа е фактор, който засяга тази тенденция.

Бъдещето на Турция в Европейския съюз все още е неясно. Но и все повече турци смятат, че страната не се нуждае от присъединяване към ЕС, най-вече заради финансовата нестабилност на европейските държави.

Властите в Анкара обаче смятат, че присъединяването на страната ще е от полза и за общността и за Турция.

"Приемането на Турция в Европейския съюз би помогнало за смекчаването на конфликта между европейската цивилизация и исляма, като това може дори да стане база за създаване на общ съюз", заяви турският министър по европейските въпроси Егемен Багъш.

Според него някои европейци имат отрицателно отношение към евентуалното приемане на Турция в ЕС заради преобладащата религия в страната – исляма.

#Турция #Германия #Европа #миграция #Бекир Боздаг #Европейския съюз #ЕС #Егемен Багъш

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници