HTC подготвя четириядрени смартфони за мобилния конгрес

HTC подготвя четириядрени смартфони за мобилния конгрес
A A+ A++ A

Ясно е, че тази година ще видим и смартфони с четириядрени процесори, но все още остава отворен въпросът коя компания ще бъде първа. Не е изключено това да бъде HTC, тъй като според DigiTimes тайванската компания подготвя устройства с четириядрения чип NVIDIA Tegra 3, които ще може да ни покаже още през февруари. Споменаването на този месец несъмнено свързваме най-напред с мобилния конгрес, което пък ни кара да смятаме, че ще видим интересни устройства от HTC в Барселона.

DigiTimes цитира китайскоезичното издание Commercial Times, което на свой ред се осланя на информация от анализаторите на JPMorgan Chase. Според тях освен телефон с Tegra 3, HTC ще покаже и смартфон с LTE възможности, базиран на чипсета Qualcomm MSM 8906. Анализаторите смятат, че с представянето на тези устройства компанията ще получи преднина от около два месеца пред конкурентите си, особено ако успее да ги пусне в продажба през април. И докато някои смятат, че продажбите на HTC през годината могат да останат същите или да намалеят, от JPMorgan Chase прогнозират, че HTC ще отбележи ръст от 15% и 29% съответно за 2012 г. и 2013 г.

Слуховете за модел с NVIDIA Tegra 3 се появиха още през есента на миналата година, като се говореше, че премиерата му ще бъде в началото на тази година. Според данните моделът носи кодовото име Edge и може да разполага с процесор с работна честота 1,5GHz, 1GB RAM памет и 4,7" дисплей с резолюция 720p. Слуховете твърдяха, че останалите особености на устройството ще включват 8МР камера и аудиотехнологиите на Beats Audio.

http://www.digitimes.com/news/a20120104PB200.html

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите