Цветанов: Европейски средства ще решат проблемите

Цветанов: Европейски средства ще решат проблемите
Надявам се в следващия управленски мандат да подпомогнем малките общини, заяви Цветан Цветанов. Снимка: ГЕРБ
A A+ A++ A

Тук хората искат повече средства от европейските програми, защото това е единствената възможност за влизане на реални пари за решаване на важни проблеми, наслагвани с годините. Това са канализации, водни проекти, всичко свързано с пътна настилка, както и в земеделието.

Това заяви заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, съобщиха от пресцентъра на партията. Бившият вътрешен министър се срещна с жителите на Антоново, област Търговище. Цветанов се разходи по главната улица на населеното място и изслуша проблемите на хората, които те му представиха.

Възрастен човек изказа своето желание земите, които са за животновъдите и фермерите, също да ползват съответните субсидии. „Вече има такава възможност. Благодарение на това, което направихме през миналата година, аз съм убеден, че с общи усилия и разбирането на хората нещата ще се случат и тук“, посочи Цветан Цветанов.

Зам.-председателят на партията посочи още, че когато няма подготвени проекти общините да се развиват, на някои места има дефицит на административния капацитет по подготовката на проектите и усвояването на средствата. Цветанов даде паралелни примери на хората с общини, където също има смесено население и хората в администрацията са активни, подготвили са съответните проекти и ги реализират.

Тези проекти в някои райони са на стойност 15-20 млн. лева само за 2012 г. „Надявам се, че това, което ще направим в следващия управленски мандат, е действително да се подпомогнат тези по-малки общини, които нямат капацитет, но причината е изцяло в готовността за писането на проекти в местната власт. Тук може да продължим партньорството, което направихме с Националното сдружение на общините в Република България.

Много са възможностите, които могат да бъдат реализирани в новия финансов програмен период и оставащите месеци по договарянето“, каза още Цветан Цветанов.

#Цветан Цветанов #избори #ГЕРБ #Антоново #Търговище

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници