BMW – най-продаваната кола в САЩ

BMW – най-продаваната кола в САЩ
BMW оглави продажбите в луксозния сегмент на автомобилния пазар в САЩ за 2011 година.Снимка: auto-sport-car2010.blogspot.com
A A+ A++ A

Германската компания BMW оглави продажбите в луксозния сегмент на автомобилния пазар в САЩ за 2011 година.

Другата известна германска марка – Mercedes-Benz, остана на второ място, следвана от японския Lexus, който бе лидер от 11 години, но през изминалата година имаше големи проблеми със снабдяването, съобщи БТА, позовавайки се на АФП.

Според окончателните данни на автомобилостроителите продажбите на BMW са нараснали с 12,6% през 2011 година в САЩ до 247 907 автомобила, изпреварвайки „на косъм“ Mercedes, чиито продажби са нараснали с 13,3% до 245 231 автомобила.

Lexus, който е подразделение на Toyota, приключи годината със спад на продажбите от 13%, като е успял да продаде миналата година 198 552 автомобила.

Японската марка бе засегната от прекъсване на производството, както и от проблеми с доставките на части заради опустошителното земетресение и вълна цунами през март миналата година и наводненията в Тайланд.

Тези окончателни данни обаче противоречат на оценките на специализираната компания „Аутодейта“ (Autodata), оповестени в сряда, според които Mercedes изпреварва BMW.

#BMW #Mercedes #САЩ #продажби

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници