Медиите съзнателно премълчават, че правителството постави под охрана бюлетините в Костинброд, твърди премиерът

Медиите съзнателно премълчават, че правителството постави под охрана бюлетините в Костинброд, твърди премиерът
Жандармеристи охраняват печатницата „Мултипринт“ в Костинброд Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

„Отговорност нося от първия ден, от който станах министър-председател. Не бягам от тази отговорност. Прави ми впечатление, че вие и не само вие съзнателно премълчавате информацията, че правителството в лицето на ДАНС, МВР, постави под охрана тези бюлетини в Костинброд“. Това заяви служебният премиер Марин Райков на пресконференция в Министерския съвет по повод скандала с откритите 350 000 бюлетини в печатницата „Мултипринт“ в Костинброд, цитиран от агенция „Фокус“.

„Що се отнася до това - защо съм запазил г-н Росен Желязков в екипа си. Той беше един много добър юрист и знае как се сключват договори. На кого е тази печатница, в нито един момент не съм се интересувал, това обстоятелство не е било предмет на обсъждане. Има обществена поръчка и това е печатница, която е покрила изискванията. Няма конфликт на интереси, защото нито в заявката, нито в съображенията нито в един момент не е фигурирало съображение за нейния собственик“, посочи Райков.

Според него се е извършила превенция, за да се предотврати евентуално престъпление. Правителството нееднократно заяви подкрепа за прокуратурата, каза Райков. Нито аз бягам от отговорност, нито хората, които са сключили този договор, добави той.

#Костинброд #Мултипринт #бюлетини #Марин Райков #МВР #ДАНС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници