Земеделският министър: Очаквам ново правителство до две седмици

Земеделският министър: Очаквам ново правителство до две седмици
Земеделският министър коментира, че на този етап в селското ни стопанство добре се развива единствено зърнопроизводството, тръгва успешно и биоземеделието. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Служебният министър на земеделието Иван Станков очаква до две седмици да бъде съставено правителство и министрите от кабинета „Райков“ да се върнат на предишните си професионални позиции, предаде БНР.

При откриването на изложението „Бата Агро“ в Стара Загора той заяви, че ако се наложи служебният кабинет да продължи по-дълго работата си, то той ще трябва да укрепи ръководния екип на земеделското министерство.

Земеделският министър коментира, че на този етап в селското ни стопанство добре се развива единствено зърнопроизводството, тръгва успешно и биоземеделието. Но останалите сектори са в застой или пълен регрес, затова в следващия програмен период ще бъдат приоритетни за България.

Особен акцент проф. Станков постави върху изграждането на напоителните системи. По програмата за развитието на селските райони това ще бъде една от първите задачи. Това е заложено за следващия период, договорено е със Световната банка.

Станков уточни, че разчита особено на програмата за развитие на овцевъдството за Катар, на птицевъдството и пчеларството. Затова  ще назначи специален човек, който ще отговаря за тези сектори.

„Утре отивам и представям проф. Марин Тодоров в регионалното министерство, който ще отговаря за тази програма, а тя е много, много важна, именно чрез Катар, Саудитска Арабия, а защо не и с европейските страни ние да увеличим броя на овцете от месодайните породи, защото това е нещо, което носи достатъчно валута за България“, каза министърът.

#Иван Станков #Катар #Световната банка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници