Георги Марков: Конституционният съд може да касира изборите заради случая "Костинброд"

Георги Марков: Конституционният съд може да касира изборите заради случая "Костинброд"
Нито една партия не е подкрепена от над 1 млн. избиратели, затова е необходимо създаването на кабинет на националното съгласие, смята бившият конституционен съдия. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A
"Това, което се случи, е безпрецедентно. Никой не си е позволявал да върши политическа дейност в деня за размисъл, а сега тогава беше пикът".  Такова мнение изрази бившият конституционен съдия Георги Марков в предаването "Тази сутрин" по бТВ.

Конституционният съд вероятно ще бъде сезиран за незаконност на изборите заради нарушението на мълчанието в деня за размисъл, смята Марков.

"КС може да касира вота, но ако не го направи, ще каже: Давайте, братя! И в България оттук-нататък всяка събота преди избори ще стане едно лапацало и тогава ще е най-тежката компроматна война", коментира той.

По думите му този парламент е с много ниска подкрепа и пред него стои вариантът да излъчи едно общо правителство, в което всички 4 партии да се обединят в името на България.

"Не виждам как ще се състави правителство", заяви все пак Марков. „Конституционният съд може да касира изборите“, обяви бившият конституционен съдия Георги Марков пред бТВ. Причината според него е скандалът с откритите напечатани бюлетини и нарушения в деня за размисъл.

#Георги Марков #Конституционен съд #избори #Парламент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници