Бойко се скара на журналисти в Търговище

Бойко се скара на журналисти в Търговище
„Бъдете уважителни към себе си. От вчера насам постоянно ни питате, едва ли не кога ще има терористичен акт. Разберете, това е пагубно за туризма“, каза Борисов. Снимка: Областна администрация – Търговище
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов се подразни от журналистически въпрос относно публикуваната вчера в израелски медии информация за възможни терористични атаки в България.

„Бъдете уважителни към себе си. От вчера насам постоянно ни питате, едва ли не кога ще има терористичен акт. Разберете, това е пагубно за туризма“, каза Борисов в Търговище, където днес откри новата пречиствателна станция, цитиран от БГНЕС.

Той се обърна към медиите с въпрос защо считат, че трябва да се обръща внимание на нещо, което излиза в някакъв сайт, където всеки можел да плати и да излезе всякаква информация.

Премиерът провокира журналистите, ако искат да напишат в медиите си, че някой им казал, че в Германия ще има терористичен акт.

„Тогава вижте дали някой ще ви обърне внимание и дали ще иде да пита канцлера за това. Паралелно с това излязоха купища информации от всички служби, че няма такова нещо“, категоричен беше Борисов.

Той допълни, че така се вреди на туризма, който през миналата година отчел по-високи приходи от 2010 г.

„България има прекрасна външна политика към арабския свят, като изключим това, че завчера бих арабските посланици на футбол. В прекрасни отношения сме“, отбеляза премиерът.

Борисов подчерта, че службите работят добре и има хиляди служители, на които това им е работата – да бдят и да предприемат мерки.

#Търговище #терористични атаки #Борисов #премиер #Бойко Борисов #журналисти #медии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници