Цацаров: Бюлетините можеха да се изработят в печатницата на БНБ

Цацаров: Бюлетините можеха да се изработят в печатницата на БНБ
A A+ A++ A

"Бюлетините можеха да се изработят в печатницата на БНБ, а не в тази на "Мултипринт". Получава се така, че една частна фирма отпечатва бюлетините, а след това има законово право да организира и транспорта им. Това не е упрек към служебното правителство", заяви главният прокурор Сотир Цацаров на пресконференция.

Не можем да говорим за вина на служебното правителство, а за евентуална отговорност на длъжностни лица от състава на МС или от състава на администрацията на МС.  Лицето от администрацията, което е сключвало договора е главният секретар на МС. Той е разпитван два пъти като свидетел до момента. За отпечатването на бюлетините и съхраняването на това, което ви показахме, не е упражнен никакъв контрол от страна на възложителя, категоричен е Цацаров.

Той съобщи, че, когато приключи огледът на всяка бюлетина, ще бъдат допуснати медиите да видят всичко. На въпрос дали намерените палети са предназначени за всички МИР или само за назованите, Цацаров отговори, че това ще го кажат след детайлния оглед. "Ще получите точна информация по брой бюлетини", подчерта главният прокурор.

Все още няма привлечени обвиняеми лица за този случай в Костинброд, уточни зам.-главният прокурор Борислав Сарафов.

Градският прокурор Роман Василев каза, че досъдебното производство е образувано след проверка на ДАНС. Констатирано е наличието на тези бюлетини в различна форма, нарязани и др., уточни Василев. Той каза, че в СГП е подаден сигнал, свързан с транспортна фирма, оторизирана да извършва превоз на бюлетини. Този сигнал беше постъпил на 10 май. Прокуратурата е предприела действия заедно с ДАНС, уточни Василев. Прокуратурата е установила автомобилите, каза още Роман Василев.

Главният прокурор допълни, че този сигнал за транспортните средства сигнал се отнася за конкретни транспортни средства, които не се намират на територията на Костинброд.

Цацаров продължи да коментира по темата за изборите: "КС преценява дали да се касират изборите. ЦИК дължи отговор на въпроса дали е извършено нарушение на мълчанието в деня на размисъл от лидери на политически сили, а и от медии". Цацаров цитира думите на Ралица Негенцова, че прокуратурата е действала по начин, по който е предотвратила извършването на престъпление що се отнася до печатницата в Костинброд.

#Сотир Цацаров #прокуратура #Костинброд #печатница #правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници