Михаил Миков: Цацаров показа, че не е зависим от ГЕРБ

Михаил Миков: Цацаров показа, че не е зависим от ГЕРБ
С работата на прокуратурата по случая в Костинброд главният прокурор Сотир Цацаров опроверга съмненията, че е зависим от ГЕРБ. Това заяви тази сутрин в интервю за Би Ти Ви членът на ръководството на БСП и дългогодишен депутат Михаил Миков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

С работата на прокуратурата по случая в Костинброд главният прокурор Сотир Цацаров опроверга съмненията, че е зависим от ГЕРБ.  Това заяви тази сутрин в интервю за Би Ти Ви членът на ръководството на БСП и дългогодишен депутат Михаил Миков.

Миков, който беше сред най-острите критици на избора на главен прокурор в началото на годината, сега припомни изявленията на бившия премиер и вицепремиер Бойко Борисов и Цветан Цветанов в подкрепа на Цацаров. Но отбеляза, че съмненията му са били опровергани от „консолидираната воля за независимост“, която обвинението демонстрирало.

В действията на обвинението около намерените бюлетини в печатница „Мултипринт“ виждам сериозен опит за връщане на институционалния престиж на прокуратурата, заяви Михаил Миков.

Той дори посочи, че подобни действия могат да променят сериозно позициите за мястото на прокуратурата. Напомняйки често коментирания от политици от различни партии призив прокуратурата да стане част от изпълнителната власт, Миков попита:

„Как щеше да изглежда прокуратурата в тая ситуация, ако беше част от изпълнителната власт?“.

По думите му подобни решителни действия на една институция могат за кратко време да променят обществени и политически нагласи.

#Михаил Миков #избори #Сотир Цацаров #"Мултипринт"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници