ЦСКА има 48 часа да спаси лиценза

ЦСКА има 48 часа да спаси лиценза
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ръководството на ЦСКА има още 48 часа да спаси лиценза си за Европа и България. В понеделник Лицензионната комисия обявява дали клубовете са изпълнили условията и дали ще получат професионален статут за следващия сезон. Времето дори е по-малко - реално работните часове на четвъртък и петък, съобщава в. „Труд“.

Големите проблеми вече по традиция са около ЦСКА, но общо 7 клуба не са напълно изрядни финансово. За един е сигурно - „Етър“ няма да получи лиценз. Останалите вероятно ще успеят в четвъртък и петък да приложат необходимите документи и да изгладят дребните детайли.

При ЦСКА нещата са по-сложни. Клубът е подложен на допълнителен мониторинг от УЕФА, защото вече веднъж е губил лиценз за евротурнирите. Въпреки реалната опасност от катастрофалното за клуба развитие досега никой от шефовете не е представил каквото и да е свидетелство за погасяване на задълженията.

Най-важни са двата големи дълга към бившите треньори Адалберт Зафиров и Стойчо Младенов, които чакат изработени заплати от предишни години вече месеци наред. Ако до понеделник няма удостоверения за плащания или за договорка за разсрочване, ЦСКА ще загуби професионалния си статут. Този път не само за евротурнирите, както стана преди 5 г., а и за българския футбол.

Ако ЦСКА или който и да е друг тим от състава на „А“ група за следващия сезон не получи лиценз, няма да има връщане на изпаднали отбори в елита. Така „А“ група може да е с 13 или дори 12 тима наесен.

Форматът на следващото първенство е ясен и в понеделник ще бъде узаконен: два полусезона на разменено гостуване (при планираните 14 отбора - 26 кръга), разделяне на групата на две части и още по един двубой за всички - 32 кръга, ако тимовете са 14.

#ЦСКА #Етър #УЕФА #Адалберт Зафиров #Стойчо Младенов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници