Станишев: Касиране на изборите ще е неуважение към избирателите

Станишев: Касиране на изборите ще е неуважение към избирателите
Абсурдна е ситуацията - партията, която заявява, че е победител, иска касиране на изборите, обяви лидерът на БСП Сергей Станишев преди началото на консултациите с президента Росен Плевнелиев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Мотивът за касиране на изборите, който беше изтъкнат вчера, е нелеп. Вече се произнесе и ЦИК. Никоя институция няма да се ангажира, а това е и неуважение към българите, които гласуваха", обяви лидерът на БСП Сергей Станишев, преди да влезе на консултации при президента Росен Плевнелиев заедно с представители на партията си.

"Има противоречие между позицията на Борисов и ГЕРБ. Да се определят най-вече, стига с тези театрални представления. Четири години лъжи и театрални представления. ГЕРБ искат да хвърлят страната в хаос. Искат още едни избори да се направят като тези, които направиха, защото добре разбират, че не им излиза сметката", посочи Станишев.

"Не може това безвластие и хаосът да продължават. Абсурдна е ситуацията - партията, която заявява, че е победител, иска касиране на изборите. Кой иска касиране на изборите - тези, които ги правиха", коментира лидерът на БСП.

"Ще настоявам първо президентът по-скоро да свика НС, защото няма време за губене", каза още Станишев.

"Страната се намира в изключително тежко състояние и хората очакват работещи институции, за това ще настоявам още в началото на седмицата, да се свика заседание на НС на 21 или на 22 май", посочи лидерът на БСП.

#Сергей Станишев #консултации #избори #Росен Плевнелиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници